Företagande på Söder

Företagande, Tips

Skaffa kontorsmaterial

Varje hemmakontor behöver utrustas med saker som hjälper dig i ditt företagande. Vad kan du tänks behöva?

shutterstock_192062987

En bra stol

Om du jobbar hemifrån eller spenderar många timmar i veckan i ditt hemmakontor behöver du sitta skönt och ergonomiskt. En av de värsta sakerna man kan göra mot kroppen är att sitta still under flera timmar varje dag.

Skaffa dig en stol som är utformad för att avlasta din kropp. Denna typ av stol är väldigt dyra men har ett en omsäljningsvärde utifall du vill byta och kommer med en lång garanti.

Bord

Bordet ska passa utrymmet, men ännu viktigare är att det passar dig. Det allra bästa är att ha ett höj- och sänkbart skrivbord så du kan stå upp då och då. Tänker du stå mer än att sitta behöver du en arbetsmatta under fötterna för avlastning. Du kan komma undan billigare om du väljer att köpa bordet begagnat.

Småmaterial

Sedan tillkommer det saker som hålslagare, häftapparat, pärmar, gem, utskriftspapper och många andra småsaker. Kostnaden för dessa kan lätt stiga mer än man tror. Tur nog finns det stora kontorsbutiker såsom Staples som har erbjudanden på nätet. Den stora kedjan har allt du behöver och lite till för ditt hemmakontor. Du hittar så klart även dyrare produkter där, exempelvis skrivare och datorer.

Lagring

Gamla fakturor ska arkiveras i pärmar och sparas i ett visst antal år innan man får göra sig av med dem. För att spara på papperskostnaden och miljön kan man lagra onlinefakturor som PDF-dokument och använda sig av en extern hårddisk. Kom ihåg att inte har den kopplad till datorn hela tiden. Om datorn drabbas av virus eller blir utslagen av blixten, kommer den att ta med sig hårddisken om den är kopplad.