Företagande på Söder

Tips

Roliga marknadsföringsknep

Inom reklamvärlden brukar man ofta prata om ”brus” som kortfattat betyder alla andra budskap och störande element som är i vägen för att mottagaren skall se och ta in budskapet du vill förmedla. 

Reklam skrivet på engelska på en krittavla

Hur gör man då för att synas igenom bruset? Här kommer några tips på roliga lösningar.

Video

Något som blir allt mer populärt på internet är inslag av video. Många företag väljer idag att tillsammans med sina reklamkampanjer producera webbserier. De kan förmedla komplicerade budskap och samtidigt vara enklare att smälta än om de vore i textform. Ett problem som många upplever med video är att det snabbt blir väldigt dyrt att producera. Huvudsakligen för att det involverar många personer om man vill nå ett professionellt resultat.

Syns på mässan

På mässor är det väldigt många som försöker få alla besökares uppmärksamhet samtidigt. För att ta sig igenom bruset krävs det då att man har något unikt som lockar. Detta kan vara ett väldigt speciellt och väldesignat bås, en kändis som minglar med besökarna eller en cool demonstration. Många av dessa lösningar kan snabbt bli väldigt dyra men det finns sätt att få en stor effekt för en liten peng.

Man kan till exempel använda sig av ballonger. Dessa kan både användas för att göra stora men billiga portar till montern eller så kan de tryckas med ett personligt meddelande och ges bort till besökarna. Att ballongerna oftast har starka färger är ännu ett sätt att skära sig igenom bruset.

Sponsring

Sponsring kan ibland vara ett sätt att skära sig igenom bruset. I alla fall om man är huvudsponsor eller den enda sponsorn för ett event eller en förening.

Ofta finns det lokalt förhållandevis stora föreningar med många medlemmar som saknar sponsorer. Att sträcka sig ut till dessa kan vara ett bra sätt att få lite goodwill och exponering utan att behöva spendera speciellt stora pengar.