Företagande på Söder

Tips

När företaget ska byta lokal

Lokalbyte kan skapa mycket stress i arbetet. Men att inte byta alls kan också skapa stress och koncentrationssvårigheter på grund av dålig miljö eller för lite plats. En bra lokal är en viktig del för företaget. 

883304-colorful-houses-in-st-john-s

Ta reda på vad ni letar efter. Har ni blivit för många för den nuvarande lokalen och behöver expandera? Fundera då efter storleken. Om det går bra för företaget kanske ni kommer att fortsätta att expandera. Skaffa då inte en lokal som passar antalet ni är nu, se fem år framåt istället. Hur många tror ni att ni är då? Satsa på en lokal i den storleken istället, så slipper ni byta lokal igen om bara några år.

Är ni ute efter mer trivsel och gemenskap? Det har blivit mer populärt att inte bara spara kronor och få plats, utan även att skapa ett utrymme som gynnar verksamheten. En ny lokal kan skapa detta, men inredningen spelar minst lika stor roll. Anlita en inredningskonsult som kan ta fram ett tema och en riktning som passar företaget och den typ av miljö som ni vill skapa för er och era anställda. Här gäller det dock att släppa sin egen personliga stil och låta inredaren gör det de är bra på. Även om du inte gillar orange, kanske den färger fungerar ypperligt i köket och kommer att uppskattas av resten.

Sist men inte minst ska ni faktiskt göra er av med er egen lokal. Om du eller någon annan äger lokalen själv, måste ni genomgå säljprocessen. Hitta en mäklare som kan ta sig an projektet och som är bra på att hitta köpare. På mäklarofferter.se kan du beställa offerter från flera och välja den som passar er försäljning bäst. Hyr ni bara bostaden, behöver ni bara gå igenom uppsägningstiden. Förhoppningsvis kan ni eller värden hitta en ny firma som tar över lokalen i tid så ni slipper betala dubbla hyror eller liknande.