Företagande på Söder

Tips

Företagsamhet och fysiska butiker

Att i dag driva fysiska butiker i konkurrens med den e-handel som fångar upp många kunder kräver sina modiga och duktiga företagare som vågar satsa på butiksförsäljning.

Att e-handeln växer är i och för sig inte så konstigt och att starta en fysisk butik idag är inte helt enkelt. Men däremot finns det de som vågar och går mot strömmen. Det finns de som antingen startar sin butik helt från scratch eller så tar man över befintlig verksamhet med lager och anställda. Oavsett så kräver det en massa jobba för att få det att fungera, det går åt många timmar innan man är igång med en ny butik och säkert månader och år innan man känner att det börjar gå jämt upp.

Det kan vara svårt att i pengar säga hur mycket tiden är värd när man gör en startup som butik. Det man vet är att det krävs mycket och man kan tycka att de som vågar och kör på sin idé är värd all beundran. Det är inte många som skulle klara av det och orka med alla sena kvällar och tidiga mornar innan butiken är i gång och då har vi inte nämnt den tid då butiken är öppen för kunder. Har man tur och får man bra anställda som ställer upp för företaget så kan arbetsbördan lätta något men det kostar på arbetsmässigt att som egen driva butik.