Företagande på Söder

Tips

Driva e-handel

Har man startat egen webbshop är det viktigt att man sedan enkelt kan driva den och vara förberedd inför framtida utvecklingar.

Internet Shop Online Concept

För den som har egen butik på näten går det snart upp att det finns många olika e-handelsplattformar och system att välja mellan. På grund av detta är det viktigt att nog tänka på vilket system som passar en själv bäst. Man bör fundera på vilka krav som kommer att kunna ställas på butiken man driver. Och självklart vill man även se till att man får så mycket som möjligt av pengarna man spenderar på sitt system för att göra investering lönsam.

I början kan det nog räcka med något av de billigare systemen för att täcka de behov man har i kopplingar som affärssystem, logistik- och betallösningar med mera. En plattform som erbjuder mer mångsidigt utbud och högre funktionalitet kan man dock arbeta med i en mer långsiktigt tidsperiod. Möjligheten att utvecklas med sin butik är således enklare och man behöver inte lägga ned lika mycket tid på att se över de tekniska aspekterna av sin verksamhet.

En ny aspekt av e-handel som dykt upp de senaste åren är en större fokus på mobil e-handel. Systemet van väljer bör därför kunna hantera handel på både surfplattor och mobiltelefoner, det kan vara en konkurrensfördel om man är väl integrerad med sina kunder genom mobila kanaler.

Det är även viktigt att systemet man skaffar också erbjuder utbildning i plattformen och bra support, då man själv måste kunna arbeta med det utan att känna att man inte kan hantera alla delar involverade i systemet eller att det inte finns någon man kan kontakta när ett problem eventuellt uppstår.

Många system erbjuder även långsiktiga utvecklingsarbeten för att man ska kunna uppdatera sin handelsplattform och lägga till funktioner för att bäst kunna ligga före sina konkurrenter.